Ai grija de gazonul tau cu o masina de tuns iarba si irigatii de calitate

Masina de tuns iarba

Istoria masinilor de tuns iarba incepe in 1832 atunci cand britanicul Edwin Beard Budding a inventat prima masina de taiar iarba. Pentru prima data, iarba nu mai era taiata cu coasa, cu forfeca sau cu ajutorul dispozitivelor bazate pe tractiune animala.

Daca in prima faza masina era prevazuta cu un motor cu ardere interna si alimentata cu benzina( 1914), in anul 1930 a aparut prima masina cu lama rotativa pentru ca deja motoarele erau suficent de puternice pentru a functiona la capacitate. Un moment foarte important a fost acela cand au fost introduse echipamentele fara fir, alimentate cu ajutorul bateriilor, cea mai noua inovatie fiind robotul de taiat iarba lansat in anul 2005, care isi face singur treaba prin gradina.

Exista mai multe tipuri de masini9 de tuns iarba: cele electrice, pe acumulatori, pe banzina si cele manuale.

Daca in cazul masinilor manuale, cele 2 roti angreneaza un sir de cutite de reusesc la nivelul solului sa taie iarba, si care se folosesc pentru suprafete mici, masinile electrice necesita un cablu destul de lung, care sa va ajunga sa taiati pe toata suprafata gradinii si sunt mult mai practice decat cele manuale.

Masian de taiat iarba pe benzina sunt considerate profesionale.

Taie foarte rapid iarba, au o putere mult mai mare, acopera cu usurinta cele mai mari suprafete si ofera o manevrabilitate mai buna, dar in schimb necesita si o intretinere mai atenta.

In functie de model, lamele de taiere ale unei masini de tuns iarba, sunt cilindrice – se intalnesc doar la modelele manuale, sau rotative – intalnite la cele electrice sau pe benzina, fiind compus din mai multe lame dintate dispuse la distanta mica una fata de cealalta, in planuri verticale diferitecare se suprapun usor in plan orizontal.

Gaseste o gama larga de masini pentru tuns iarba

Furtun irigatii

Exista mai multe tipuri de furtunuri. In functie de capacitate, suprafata de irigatie si alte detalii tehnice, putem intalni diferite tipuri, dimensiuni si modele de furtunuri.

Cele mai folosite, in special de agricultorii care nu detin suprafete de zeci, sau sute de hectare, sunt furtunurile flexibile.

Aceste este cunoscut si sub denumirea de furtun plat, asemanator celor de la pompieri, dar care la suprafata are are un plus de tratament aplicat pentru a putea face fata temperaturilor ridicate din timpul verii si a conditiilor in care este folosit( praf,umiditate).

Furtunul de irigare prin picatura, este un sistem destul de complex, care ajuta la irigarea prin picatura permitand controlul umiditatii la sol, al dozelor de ingrasaminte care se aplica, al bolilor si al daunatorilor.

Furtun irigatie absortie este folosit mai ales in cazul irigarii gardurilor vii si al tufisurilor, avand ca si avantaj faptul ca este disponibil pentru irigatii conventionale dar si pentru sistemul de micro-picurare.

Vezi diverse modele de furtun pentru irigatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.