Ai grija de gradina ta cu ajutorul motocoaselor si a tractoraselor de tuns iarba

Motocoase

Motocoasa este un dispozitiv motorizat, folosit pentru taierea vegetatiei si toaletarea arbustilor fiind un dispozitiv indispensabil pentru un proprietar de curte sau gradina cu toate ca functionalitatea acestui aparat este limitat doar la perioada calda a anului, atunci cand vegetatia prinde viata in anotimpurile calduroase ale anului.

Atunci cand va doriti sa achizitionati o motocoasa, trebuie sa tineti cont de nivelul performantelor tehnologice si de consumul energetic.

Este compusa din motorul care propulseaza cutitele de taiere, tija lunga cu maner de control si capul de taiere ce include mijloacele de rupere sau de sectionare a vegetatiei.

Practic, aparatul se manevreaza manual, avand o raza de actiune extinsa datorita axului si manerelor de control putand fi manevrat sa taie vegetatie chiar si pe deniveleri sau in zone printre copaci.

Exista 3 tipuri de motocoase: hobby, semiprofesionale si profesionale.

Motocoasa pentru hobby, ajuta la taierea ierbii si a gazonului fiind echipata cu un motor in 2 timpi, cu o putere mica sau medie.

Motocoasa semi-profesionala ofera mai multa putere si mai multe optiuni de taiere a vegetatiei, unele fiind atat de puternice incat pot taia si tulpini mai rezistente.

Nu cea din urma, este motocoasa profesionala, care poate taia vegetatie de orice fel, avand o putere mare.

Motocoasele pot fi de 2 tipuri, cele pe benzina – motocoasele profesionale, si cele electrice- motocoasele pentru hobby sau semi-profesionale.

Cele pe benzina sunt mai populare, si au puterea cea mai mare, fiind si cele mai folosite de cei care isi desfasoara activitatea in domeniul gradinaritului, cele electrice fiind mai economice si implicit se face o economie de bani atat la achizitie cat si la intretinere si consum.

In functie de capul de taiere, intalnim doua modele, cel cu lame de nylon si cele cu lame. Cele cu fir de nylon sunt folosite mai ales pentru a taia iarba iar cele cu lame, pentru vegetatie mai deasa si tulpini ceva mai dure.

Gaseste motocoasa potrivita pentru gradina ta

Tractoras de tuns iarba

Tractorasele de tuns iarba sunt utilaje de mici dimensiuni, asemanatoare tractoarelor, menite sa ajute la taierea ierbii pe suprafete destul de mari.

Daca pentru a taia iarba pe suprafete mici ne putem folosi de o motocoasa, pe suprafete mari aceasta nu isi mai are utilitate, deoarece se pierde foarte mult timp, nu este economica, si mai mult de atat nu poate taia vegetatie de tipul tulpinilor.

Tractorasul de tuns iarba foloseste lamele pentru taiere, acoperind o suprafata mai mare de taiere si are puterea de a smulge,rupe sau taia tulpini de vegetatie mai rezistente.

Cu un motoc pe benzina sau motorina, cu o putere mare si fiind destul de ergonomic, tractorasul are beneficii multiple pentru aceia care au suprafete intinse de lucrat.

Comod, usor de folosit si cu un consum destul de mic de combustibil, cu atatea avantaje de partea sa, masina are un succes destul de mare in ultimii ani.

Vezi mai multe modele de tractorase pentru tuns iarba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.