Alege cele mai bune compresoare de aer si pompe submersibile

Compresoare aer

Un compresor este o masina termica folosita pentru marirea presiunii unui gaz, in speta a aerului, intr-un recipient, prin micsorarea volumului sau. Compresoarele comprima aerul de la o presiune initiala de intrare ( de obicei presiunea atmosferica), pana la presiunea de refulare care este mult mai mare.

Principalele caracteristici ale unui compresor sunt presiunea de refulare si debitul.

Pentru ca aerul sa fie comprimat, aparatul lucreaza pe principiul unui ciclu termodinamic inversat, consumand lucrul mecanic.

Compresoarele sunt antrenate de un motor electric, cu ardere interna, sau turbina de gaze, prin cuplare directa sau printr-o transmisie mecanica , motorul furnizand energia mecanica necesara functionarii.

De cele mai multe ori, cele mai intalnite compresoare sunt cele care au presiuni intre 6 si 10 bari.

Compresoarele volumetrice, unde cresterea presiunii se realizeaza prin inchiderea gazului intr-un anumit volum, micsorarea volumului ocupat de gaz pana la valoarea corespunzatoare presiunii si evacuarea gazului la aceasta presiune. Putand realiza presiuni de pana la 1000 de bari cu un debit de pana la 500 cm cubi / minut, compresoarele pot fi de 3 feluri:

-Piston

-Cu Diafragma

-Rotative

Alege cel mai bun compresor de aer

Pompe submersibile

Pompele submersibile sunt folosite in mai multe domenii, dar de obicei in drenaj, pompare a apelor uzate,a celor industriale sau de pompare a particulelor de nisip(namol).

Cele mai multe pompe de acest tip sunt coborate intr-un bazin de apa si in general pompeaza apa  din sectoarele rezidentiale, industriale sau comerciale.

Se mai folosesc si pentru pomparea apelor uzate in instalatiile de epurare, in tratarea apelor de mare sau stingerea incendiilor, precum si in sistemele de irigare.

Pentru ca au un asa domeniu vast de folosinta, trebuie sa avem mereu grija, ce fel de pompa alegem.

Pompele submersibile, au diverse caracteristici, cea mai importanta este aceea ca variaza capacitatea de pompare a apei.

De cele mai multe ori, pompele sunt folosite pentru golirea foselor septice, astfel printr-un sistem de furtune se indeparteaza apa de canalizare fiind transferata intr-un rezervor special de retinere. In ultima vreme, pompele submersibile, au mare cautare, fiind folosite la pomparea apei din puturi. Astfel, dupa saparea unui put , se poate folosi o astfel de pompa pentru a aduce la suprafata apa necesara uzului casnic sau pentru irigatii la nivel mic al gradinilor.

La nivel industrial, acestea sunt folosite la indepartarea apei din diverse spatii cum ar fi un santier sau din subsoluri.

Alege cea mai buna pompa submersibila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.