Alege chiuveta potrivita pentru baia ta

                Chiuveta de baie sau supranumitul “lavoar de baie” este o piesa importanta din cadrul locuintei tale avand un rol functional cat si unul estetic. Aceste doua aspect ne obliga pe noi utilizatorii sa facem o alegere inteleapta atunci cand dorim sa achizitionam un astfel de obiect pentru ca nu am vrea sa schimbam chiuveta la un timp relative scurt de folosire (baia fiind un extrem de circulat din interiorul locuintei).

In primul rand atunci cand ne decidem sa achizitionam o chiuveta trebuie sa avem in vedere anumite aspect precum: este baia dedicate copiilor? Este o baie de serviciu? Sau este baia principala?

Spre exemplu daca chiuveta este destinata baii de serviciu atunci atunci va trebuii sa ne orientam spre o chiveta mai micuta ca si dimensiuni, avand un design simplu cu o rezistenta oarecum buna. In cazul in care chiuveta este destinata baii principale(baie vizitata foarte des atat de catre membrii familiei cat si de musafiri) va trebuii sa alegi o chiuveta cu dimensiuni relativ mari, avand un design ce se imbina armonios cu celalte obiecte din baie. Pentru astfel de chiuveste poti sa optezi la chiuvete usor mai scumpe precum cele confectionate din granit sau marmura.

Montarea unei chiuvete nu este atat de grea pe cat pare, plus ca majoritatea vin la pachet cu un manual de instalare in caz ca este nevoie de asa ceva.

Pe piata exista mai multe modele de chiuvete precum:

Chiuveta de baie cu picior.

Acest tip de chiuveta nu cu mult timp inainte a fost foarte popular dar nu si practic si asta din cauza piciorului si au pierdut foarte mult teren in fata lavoarelor ce se monteaza pe un blat sau de ce nu au o masca. Acestea din urma sunt foarte practice pentru ca sub ele se afla deobicei un mic dulapior unde se pot depozita diverse precum detergenti, prosoape, hartie s.a.m.d.

Chiuveta de baie asezata pe un blat sau sub el.

Acest tip de chiuveta se numara printre cele mai elegante modele pentru o baie moderna. De asemenea aceste lavoare se pot aseza pe aproape orice blat conceput pentru aceasta sarcina, fie ca il achizitionezi odata cu chiuveta, fie ca il faci la comanda. Chiar si forma chiuvetei conceputa pentru acest sistem poate sa difere, totul depinzand de preferintele fiecaruia dintre noi.

Chiuvetele de baie sub blat sunt unele dintre cele mai des intalnite modele din baile modern, ele fiind practice dar si insesizabile pentru ca nu ocupa mult spatiu. Curatarea acestora se face si ea foarte usor cu ajutorul unei carpe.

Un alt model de chiuveta este cea prins in perete.

Acest tip de lavoare nu sunt foarte intalnite in baile noastre pentru ca lipsa mobilierului o face destul de nepractica pentru ca nu poti depozita anumite obiecte pe langa aceasta.

Putem totusi sa utilizam acest model de chiuveta in cadrul unei bai micute(spre exemplu o baie de serviciu).

Un ultim model de chiuveta este lavoarul cu masca sau mobilier.

Aceasta prinde din ce in ce mai mult teren pentru ca este practica spre deosebire de cea amintita mai sus. In general acest tip de chiuveta se vinde la pachet cu mobilierul iar daca nu doriti acest lucru si vreti sa cumparati mobilierul din alta locatie trebuie sa fiti foarte atenti ca aceste doua piese sa se potriveasca. Avantajul acestor chiuvete este spatiul din interiorul mobilierului, unde puteti depozita tot felul de obiecte necesare intr-o baie(spre exemplu detergent, produse de curatare, etc.).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.