Ardezia flexibila pentru interior

Acest tip de material este oarecum nou pe piata pentru ca a fost prelucrat pentru prima data acum 20 printr-o tehnica germana iar din aceasta cauza nu are o popularitatea foarte mare. Ardezia este extreme de flexibila si elastica dar in acelasi timp are o rezistenta foarte mare specifica pietrei natural facand acest tip de material sa fie folosit cu o foarte mare usurinta.

Materialul poate fi folosit pentru decorare acoperisurilor si nu numai, el putand fi aplicat pe aproape orice tip de suprafata.

Pe langa decorare acoperisurilor arhitectii folosesc ardezia flexibila si pentru realizarea unor lucrari inedited precum fatade exterioare. Pavaje de interior, placarea pardoselilor a stalpilor de rezistenta, a coloanelor decorative de exterior si de ce nu a scarilor.

Aceasta roca s-a format acum mai bine de 400-500 milioane de ani prin transformarea metamorfica a argilei impreuna cu cenusea vulcanica. Temperatura la care a fost supusa aceasta roca depaseste cateva sute de grade iar datorita acestui fapt roca are o rezistenta termica destul de ridicata. Felierea ei in foi foarte subtiri se datoreaza compozitiei stratificate iar grosimea unei astfek de foi este cuprinsa intre 0.6 mm si 1.2 mm. Culorile sunt foarte spectaculoase datorita stratificarii acestei roci avand nuante de negru, gri inchis pana la nuante de verde, albastru, violet chiar si rosu.

Atunci cand dorim sa folosim aceste material pentru creearea acoperisurilor aceste material are o caracteristica aparte ce deosebeste ardezia flexibila de alt material si anume absorbtia apei este aproape inexistenta iar acest lucru face ca materialul sa fie foarte rezistent la intemperiile vremii dar si la oscilatia temperaturilor.

Elasticitatea acestei roci o face foarte usor de aplicat pe fatadele exterioare sau cat si pe peretii interior iar in ultimul timp foarte multe persoane opteaza pentru aplicarea sa pe piesele de mobilier, in acest fel transformadu-le in adevarate piese de arta avand atat un aspect natural cat si organic.

Pe langa aplicarea ardeziei flexibile pe suprafetele exterioare, ea se poate folosii si la placarea bucatariei datorita rezistentei deosebite la acizi alcool sau grasimi. Atunci cand vreti sa curatati suprafetele acoperite cu aceasta roca, nu trebuie sa va ingrijorati pentru ca nu o sa se deterioreze ea fiind foarte rezistenta.

O alta caracteristica importanta a ardeziei flexibile este aderenta. Spre deosebire de alte roci precum marmura sau granitul, aceasta roca este recomandata pentru locurile umede pentru a nu avea surprize neplacute precum alunecarea.

Durata de viata a acestei roci este destul de indelungata in comparatie cu gresia sau faianta. Acest lucru adaugat celorlalte caracteristici precum rezistenta, impermeabilitatea, sau aderenta foarte ridicata face ca ardezia flexibila sa fie un inlocuitor de succes pentru faianta gresie sau chiar marmura, chiar si granit.

Daca la prima vedere acest material poate parea scump, veti putea economisii pe alte parti precum manopera pentru ca nu va lasa in urma mizeria specifica santierelor atunci cand este montata fiind un material foarte usor de manevrat iar timpul de aplicare al acestor foi de ardezie flexibila este destul de redus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.