Atomizorul, unealta perfecta pentru agricultura

Un atomizor, este un aparat, care te ajuta sa stropesti sau sa pulverizezi substante lichide sau solide pe pomi sau diverse plante din gradina, substante care lupta impotriva daunatorilor sau protejeaza acea planta de actiunea violenta a factorilor externi precum ploaia acida, razele soarelui sau alti daunatori.

Un atomizor este folosit pentru a fi sigur ca acea substanta pulverizata, ajunge uniform pe toate plantele, sau mai bine spus ca ajunge uniform pe toata planta, pe toata suprafata ei, de aceea este foarte important sa alegi un atomizor de calitate, chiar daca uneori pretul este putin mai piperat.

Pe piata exista mai multe tipuri de atomizoare, fiecare dintre ele se diferentiaza prin componentele din care este alcatuit, modul de actiune, performanta, material si cel mai important poate aspect, pretul.

Chiar daca esti la inceput, sau un agricultor cu experienta, un atomizor este o investitie care te va servi pe o lunga perioada de timp, si de care nu te poti debarasa daca iti doresti sa ai parte de o cultura de calitate, fara daunatori si o productie cantitativa de invidiat.

Atunci cand alegi un atomizor, trebuie sa ti cont in primul rand de suprafata ce trebuie pulverizata, cu cat suprafata este mai mare, cu atat ai nevoie de un atomizor mai calitativ, care sa fie folosit des, in conditii optime.

Atomizorul Conventional, este cea mai ieftina si simpla varianta, si este recomandat gospodariilor mici, cu un grad de foloire moderat. Deoarece puterea suflului de aer este moderat, va determina o raza de actiune destul de mica, deci nu se va putea folosi pentru terenuri ce se intind pe o suprafata mare.

Rezervorul este ina celasi timp important, acestea avand o capacitate de cca 10 L, o alta limitare a unui astfel de atomizor fiind faptul ca se pot pulveriza numai substante lichide , asadar trebuie sa folosesti numai substante solubile in apa.

Atomizorul semi-profesional, este varianta intermediara atunci cand se tine cont de substantele folosite si de suprafata ce trebuie pulverizata, capacitatea rezervorului fiind intre 16-20L , iar raza de actiune chiar si de 15 m. Un avantaj al acestui atomizor este faptul ca poti pulveriza nu doar substante lichide, ci si substante solide sub forma de praf.

Atomizorul profesional, este recomandat celor care au mai mult decat o gradina, care detin o cultura pomicola sau de fructe de padure, si care agricultura reprezinta principala sursa de venit.Un astfel de atomizor are optiuni speciale de pompare, chiar si o motorizare puternica.Raza sa de actiune este de pana la 20 m, iar capacitatea rezervorului este de peste 20L.

Ca si functii, un atomizor are mai multe componente:

Manete

Panou re reglaj

Modificarea vitezei de stropire si a jetului

Functia de atenuare a vibratiilor

Moduri de stropire

Masca

Ochelari de protectie

Salopeta

Tinand cont de sfaturile de mai sus, si cantarind bine atunci cand luati decizia sa achizitionati un atomizor in functie de nevoile dumneavoastra, atomizorul este una dintre piesele de rezistenta de care nu va puteti lipsi atunci cand va doriti sa faceti gradinarit la stadiul de amator sau profesionist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.