Ferastraiele telescopice iti pot face viata mai usoara

Prelucrarea lemnului

Lemnul, a constituit secole la rand principala materie prima a romanilor, fiind folosit pentru constructii gospodaresti, pentru confectionarea uneltelor,obiectelor si ustensilelor casnice,dar mai ales a pieselor de mobilier.

In activitatea de prelucrare a lemnului, mesterul a pus atat indemanare cat si simt artistic astfel ca specialistii vorbesc la unison despre “civilizatia romaneasca a lemnului” dar si despre “arta lemnului romanesc”.

Daca ar fi sa discutam despre prelucrarea lemnului, am avea foarte multe de spus deoarece de sute si poate mii de ani, oamenii prelucreaza lemnul in primul rand pentru a-si imbunatatii conditiile de trai, astfel ca din lemn, din cele mai stravechi timpuri, au confectionat scaune, mese, paturi, dulapuri etc, dar l-au folosit si la constructia caselor.

La nivel industrial, prelucrarea lemnului, poate lua forma de PAL, MDF, OSB dar mai ales si in cele mai multe cazuri de cherestea iar pentru a reda diferite forme lemnului se folosesc utilaje specializate in cea mai mare parte a cazurilor.

PAL-ul reprezinta panourile obtinute din coaja si resturi de lemn, provenite de la procesatorii de lemn, care sunt urilizate cu preponderenta in industria mobilei, dar in preocent destul de mic se pot gasi si in forma bruta in magazinele de bricolaj.

MDF-ul este tot un material folosit cu preponderenta in industria mobilei, insa de o calitate mult mai buna in comparatie cu PAL-ul, obtinandu-se din busteni dar si din resturile decojite.

Nu in ultimul rand, OSB-ul, adic aplaci din fibre orientate, reprezinta placile ce sunt folosite in special in industria constructiilor, atat la pereti cat si podele, acoperisuri, dar se mai folosesc si pe post de cutii pentru transportul de paleti.

Vezi mai multe modele de aparate pentru prelucrarea lemnului

Ferastraie telescopice

Ferastraiele telescopice sunt nimic altceva decat o drujba, dar cu caracteristici speciale. Principala caracteristica a ferastraului telescopic este acela ca dispune de un brat, care poate ajunge pana la 2,5 m lungime, si care ajuta utilizatorul sa poata taia crengi care se afla la un nivel destul de ridicat fata de suprafata pamantului.

Principiul este acelasi ca la drujba, regasind si la acestea modele care functioneaza cu benzina sau elecrice pe cablu sau acumulatori.

Pentru aceia care folosesc un astfel de ferastrau telescopic ocazional, este recomandat cel electric, in primul rand pentru ca este mai usor de intretinut si in al 2lea rand pentru ca este mult mai ieftin decat cel pe benzina. Ca si dezavantaj la ferastraul electric, puterea sa nu este asa de mare comparativ cu al unuia pe benzina.

Ferastraiele pe benzina, au o putere mare, astfel acestea pot fi folosite pentru a taia crengi mult mai groase, uneori chiar varfuri de copaci.

Gaseste modelul potrivit pentru tine de ferastrau telescopic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.